M/V van de Week Siegfried Woldhek

Tekening Siegfried Woldhek

Eigenlijk is Lodewijk Asscher natuurlijk de man van de week. De eerste vice-premier die zich op Facebook weerde tegen de zogeheten ‘reaguurders’ (critici zonder argumenten). Of Romano van der Dussen, de man die na 12,5 jaar in een Spaanse cel vrij kwam omdat een veroordeling wegens verkrachting niet bleek te kloppen. Of zijn advocaat, Rachel Imamkhan, die vier jaar voor zijn vrijlating knokte.

Maar de tekenaar wilde heel graag Geert Wilders. „Hij spookt al dagen door mijn hoofd.” Dat zal ook het geval zijn bij Hans Spekman, die dinsdag zei dat er veel te nuchter wordt gereageerd op uitspraken van Wilders. Want nuchter is dan weer niet het woord voor de tweets van Spekmans partijgenoot in Katwijk, Willem den Hertog.

„We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)”, twitterde deze lokale PvdA-voorzitter dinsdagavond laat. Hij reageerde op de uitspraak van de PVV-leider dat „als de kogel van links komt, er PvdA op de zijkant staat”. Die daarmee weer reageerde op Spekman. Volgt u het nog?

Den Hertog moest zijn functie neerleggen. Wilders blijft nog even rondspoken.