Vermeer doet aangifte wegens beledigingen dartswedstrijd

Eerder werd de Feyenoord-keeper al geconfronteerd met een gelynchte pop waar zijn naam op stond.

Archiefbeeld van Kenneth Vermeer.
Archiefbeeld van Kenneth Vermeer. Foto: ANP/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer doet aangifte bij de Britse justitie nadat hij donderdagavond tijdens een Premier League dartswedstrijd in Newscastle door sommige leden uit het publiek met bordjes voor NSB’er werd uitgemaakt. Daarnaast was ook een bordje te zien met ‘Kenneth ophangen’ en een getekende galg. De wedstrijd werd via RTL7 uitgezonden en foto’s van de bordjes kwamen op Twitter terecht.

Over de exacte details van de aangifte is nog niks bekend, maar Feyenoord laat tegenover het ANP weten Vermeer op juridische wijze te steunen.

RTL7 nam vrijdagochtend direct afstand van het gedrag van de supporters. De omroep spreekt van een “schande voor de sport” en zegt dat de beelden niet voorkomen konden worden. Er is sprake van een internationale feed naar allerlei andere kanalen, waardoor RTL7 geen invloed kan uitoefenen op wat er wel en niet wordt vertoond.

Transfer naar Feyenoord omstreden

Het is de tweede keer deze week dat Vermeer aangifte doet. Tijdens de klassieker tegen Ajax, afgelopen zondag, werd door een Ajax-supporter een gelynchte pop over de reling van de tribune gehangen. Vermeer speelde eerder voor Ajax en zijn transfer in 2014 naar Feyenoord is bij sommige supporters van de Amsterdamse club niet goed gevallen.

Het OM heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar het incident met de pop.

Ajax neemt maatregelen tegen eigen supporters

Ajax heeft extra maatregelen genomen tegen haar eigen supporters die kwetsende spreekkoren zongen over de Vermeer tijdens de klassieker tegen Feyenoord, zo maakte de Amsterdamse voetbalclub vrijdag bekend. In totaal heeft Ajax twintig bezoekers op het oog, van acht zijn inmiddels de gegevens bekend. De club verwacht dat van de andere twaalf snel duidelijk is wie het zijn.

Deze twintig personen hebben zich volgens Ajax aantoonbaar schuldig gemaakt aan de wanordelijkheden. Zij kunnen, net als de dader van de gelynchte pop, een stadionverbod tegemoet zien. Ook een fan die vuurwerk in een ander vak gooide heeft een stadionverbod gekregen.