Relschopper Geldermalsen blijft twee weken vastzitten

Hij is de enige van de 24 verdachten die blijft vastzitten.

Rellen bij vergadering over azc in Geldermalsen
Rellen bij vergadering over azc in Geldermalsen Foto Jeroen Jumelet/ ANP

Een twintigjarige man uit Geldermalsen die woensdag werd aangehouden in verband met de rellen tijdens de raadsvergadering van 16 december blijft nog twee weken vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De relschopper wordt verdacht van het gooien van een betonblok naar de ME, waarmee hij een poging deed tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Hij is de enige van de 24 verdachten die blijft opgesloten.

Twitter avatar OM_OostNL OM Oost-Nederland Relschopper Geldermalsen 14 dagen langer vast, verdenking poging zwaar lichamelijk letsel toebrengen aan ME door gooien betonblok.

Tachtig mannen betrokken bij rellen

Tijdens de raadsvergadering over de komst van een asielzoekerscentrum in Geldermalsen braken er rellen uit. De hekken rond het gemeentehuis werden vernield en er werd vuurwerk gegooid naar de raadszaal, die ontruimd moest worden. Volgens de politie waren er ongeveer tachtig man betrokken bij de rellen.

De politie verspreidde foto’s van de verdachten en het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde op 2 februari aandacht aan de rellen, nadien kwamen er nog meer tips binnen over relschoppers.

Na de rellen trok gemeente Geldermalsen het voorstel in voor grootschalige opvang van vluchtelingen. De gemeente is nog wel van plan om, in overleg met inwoners, te zorgen voor kleinschalige opvang.