CoolCat-eigenaar Kahn onderhandelt exclusief met verhuurders van V&D-panden

Foto ANP
Foto ANP

De eigenaren van V&D-panden waar Roland Kahn zijn oog op heeft laten vallen, praten exclusief met de oprichter van CoolCat over een doorstart. Dat zeggen ingewijden tegen NRC.

De eigenaren van de 62 winkelpanden van V&D beslissen over de toekomst van de failliete warenhuisketen. Zij bepalen immers aan wie zij hun pand verhuren. Behalve Kahn aast ook het Canadese Hudson’s Bay Company op de mooiste V&D-warenhuizen.

Kahn heeft interesse in circa 45 V&D-panden, zo lieten de curatoren donderdag weten. Zij zien in hem de beste kandidaat voor een doorstart, omdat dat volgens hen het beste is voor zowel schuldeisers als werknemers. Als Kahn minder dan 35 panden kan huren, zet hij zijn plannen niet door.

Financiering

De pandeigenaren hebben gezamenlijk uitgangspunten opgesteld die dienen als basis voor een huurcontract met Kahn. Een van de voorwaarden is dat hij voor vrijdagochtend 9 uur aantoont dat hij zijn financiering rond heeft. De grote verhuurders zouden bereid zijn Kahn exclusiviteit te geven tot maandag 12 uur. Als de ondernemer er dit weekend niet uitkomt met de verhuurders, sluit V&D dinsdag vermoedelijk zijn deuren.