Kijken: OK Go zweeft in de nieuwe clip

De band, bekend van onder meer de loopbandenclip, is de hele video gewichtloos.

Still / YouTube

Na de muzikale auto, de dansende eenwielers en strak gecoördineerd optisch bedrog heeft de band OK Go een nieuw spektakelstuk afgeleverd: een clip in gewichtloosheid. Laptops vallen omhoog in Upside Down & Inside Out.

Voor de nieuwe clip moest OK Go naar Rusland. Daar maakte de band 21 paraboolvluchten. En ook gewichtloos voeren de heren hun choreografie vlekkeloos uit. Ze berijden zwevende koffers en dansen met gewichtloze stewardessen.

OK Go heeft een reputatie hoog te houden als het op clips aankomt. De eerste grote hit was Here It Goes Again, met de inmiddels wereldberoemde loopbanden. De best bekeken video is die van This Too Shall Pass. Daarin figureert een zogenoemde Rube Goldberg Machine - een lange kettingreactie van vallende knikkers, rollende banden en andere creatieve constructies die uiteindelijk resulteert in vier gezichten vol verf. De clip is bijna 51 miljoen keer bekeken.

Bekijk de clip hier:

OK Go - Upside Down & Inside Out

Hello, Dear Ones. Please enjoy our new video for "Upside Down & Inside Out". A million thanks to S7 Airlines. #GravitysJustAHabit

Geplaatst door OK Go op donderdag 11 februari 2016