Kenneth Vermeer nu bij dartswedstrijd beledigd

Vermeer werd zondag al geconfronteerd met een opgeknoopte pop met zijn naam erop.

Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer.
Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer. Foto Olaf Kraak / ANP

Wederom is Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer het mikpunt geworden van beledigingen. Bij een Premier League dartswedstrijd in Newcastle donderdagavond hielden toeschouwers bordjes omhoog met kwetsende teksten, waaronder “Kenneth NSB” en “Kenneth Vermeer Hangen” met een getekende pop ernaast.

Twitter avatar FRFCRaoul Raoul Nogmaals, ‘Kenneth NSB’ en ‘Kenneth Vermeer ophangen’ bij het darten in Newcastle. https://t.co/UUfzI7nKAS

De kwetsende bordjes werden de lucht in gestoken op het moment dat topdarter Phil Taylor de bühne betrad. Een van de personen die een bordje omhoog hield had een Ajax-tatoeage op zijn arm. De wedstrijd werd live uitgezonden op RTL7.

Pop

Vermeer kreeg zondag ook al te maken met een bedreigend incident. Toen hing een man tijdens de voetbalklassieker Ajax-Feyenoord een opblaaspop die Vermeer moest voorstellen aan een strop over de reling van de tribune. Ook waren er kwetsende spreekkoren en spandoeken. Vermeer verruilde Ajax in 2014 voor Feyenoord.

De dader die de pop ophing, kreeg een stadionverbod. Vermeer deed aangifte tegen de 26-jarige man, die door het OM wordt beschuldigd van bedreiging. Er loopt nog een onderzoek naar de incidenten.