Jimmy Kimmel kan ‘schokkend’ filmfragment niet tonen - maar wel de reacties

Sacha Baron Cohen, bekend als Borat, komt eind deze maand met zijn film ‘Grimsby’ en houdt wel van controverse.

Screenshot fragment uit Jimmy Kimmel Live!

Sacha Baron Cohen is er weer. De Britse komiek, bekend van zijn alterego’s Borat en Ali G, is vanaf eind februari in de Nederlandse bioscopen te zien met Grimsby, waarvan hij het script schreef. En zoals we van hem gewend zijn, belooft de film weer veel controversieels.

Tenminste, als we het publiek van de Amerikaanse latenightshow Jimmy Kimmel Live! moeten geloven. Jimmy Kimmel kon vanwege de schokkende beelden een filmfragment uit Grimsby niet vertonen. De clip zou “niet geschikt voor broadcast-televisie” zijn. Wat het tv-programma wél kan doen is het publiek filmen terwijl zij het fragment in de studio bekijken. Een goede keuze, zo lijkt het:

Natuurlijk was het ook mogelijk een ander fragment uit te kiezen, maar een dergelijke cliffhanger werkt veel beter.

Controverse

Cohen schuwt niet het randje op te zoeken met zijn films en media-optredens. Op de rode loper bij de Academy Awards van 2012 strooide hij als zijn nieuwste personage uit The Dictator de as van de toen pas overleden Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il uit:

Grimsby (The Brothers Grimsby in de VS) gaat over twee broers die als kind gescheiden zijn, maar jaren later, inmiddels topspion en voetbalhooligan, de wereld moeten redden. Regisseur is Louis Leterrier (The Transporter, Clash of the Titans) en bekende acteurs, naast Cohen, zijn Rebel Wilson, Mark Strong, Isla Fischer en Penélope Cruz.

De minder schokkende trailer: