Cambuur dieper in zorgen na nederlaag tegen FC Utrecht

Trainer Henk de Jong stapte begin deze week op als trainer van SC Cambuur.

Mark van der Maarel kopt FC Utrecht op voorsprong tegen Cambuur Leeuwarden.
Mark van der Maarel kopt FC Utrecht op voorsprong tegen Cambuur Leeuwarden. Foto ANP

Het opstappen van trainer Henk de Jong begin deze week heeft nog geen effect gehad op SC Cambuur. De ploeg verloor in eigen huis met 0-2 van FC Utrecht. De doelpunten vielen in de slotfase.

Tien minuten voor tijd kopte Mark van der Maarel, in zijn 150ste eredivisiewedstrijd, de bezoekers op voorsprong. Kort voor tijd verdubbelde Sébastien Haller de voorsprong door eveneens met zijn hoofd de eindstand op het bord te brengen.

Zesde nederlaag op rij

Het is alweer de zesde nederlaag op rij voor Cambuur. Trainer De Jong besloot dinsdag op te stappen omdat hij zichzelf niet de juiste persoon meer vond om de club te behoeden voor degradatie uit de Eredivisie. Voormalig assistent Sipke Hulshoff is de nieuwe trainer. De ploeg uit Leeuwarden staat voorlaatste, met slechts één punt voorsprong op de Graafschap dat dit weekend nog in actie komt.

FC Utrecht won na drie nederlagen weer eens en blijft zo meedoen om een plaats in de play-offs voor Europees voetbal.