Sunderland ontslaat international na seks met minderjarige

De Engelse voetballer Adam Johnson gaf woensdag voor de rechtbank toe dat hij seks heeft gehad met een minderjarig meisje.

Adam Johnson afgelopen weekend na de wedstrijd tegen Liverpool.
Adam Johnson afgelopen weekend na de wedstrijd tegen Liverpool. Foto Carl Recine/Reuters

De Engelse twaalfvoudig international Adam Johnson is ontslagen door voetbalclub Sunderland nadat de speler woensdag voor de rechtbank van Bradford bekende seks te hebben gehad met een minderjarige meisje. Hij zou eind 2014 en begin 2015 in de fout zijn gegaan met de toen vijftienjarige, meldt persbureau Reuters.

Johnson moet zich deze week voor de rechtbank verdedigen tegen vier aanklachten. Naast de seks met het meisje bekende hij woensdag tevens zich schuldig te hebben gemaakt aan grooming met iemand onder de zestien. Dat is het actief benaderen van minderjarigen via het internet met als doel om seksueel contact te hebben. Vrijdag staat hij terecht voor nog twee aanklachten. Het is nog niet bekend welke straf de international boven het hoofd hangt.

Sunderland wil niet ingaan op het ontslag en stelt enkel:

“In het licht van de schuldbekentenis van Adam Johnson heeft de club vandaag besloten zijn contract met onmiddelijke ingang te ontbinden. Er zal verder geen commentaar hierop worden gegeven.”

Johnson kwam in 2012 voor 10 miljoen pond (12,7 miljoen euro) van Manchester City naar Sunderland. Hij was dit seizoen basisspeler bij de club en scoorde afgelopen weekend nog in de wedstrijd tegen Liverpool (2-2).