IMF nomineert voorzitter Lagarde voor tweede termijn

De Franse politica lijkt daardoor zeker van een tweede termijn als leider van het IMF.

Christine Lagarde is de enige kandidaat voor het volgende voorzitterschap van het IMF. Een tweede termijn lijkt daarmee zeker.
Christine Lagarde is de enige kandidaat voor het volgende voorzitterschap van het IMF. Een tweede termijn lijkt daarmee zeker. Foto Mandel Ngan/AFP

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) nomineert de Franse Christine Lagarde voor een tweede termijn als voorzitter. De politica is de enige die zich kandidaat heeft gesteld en lijkt daarmee verzekerd van een tweede termijn op de post die ze al vanaf 2011 bekleedt, zo meldt persbureau AFP.

Dat heeft uitvoerend directeur Aleksei Mozhin donderdag namens de raad van bestuur laten weten in een persbericht. Hij stelt:

“De inschrijving voor kandidaten voor het volgende volgende voorzitterschap is woensdag gesloten. Slechts één persoon, de huidige voorzitter Christine Lagarde, is genomineerd. De directie zal nu gesprekken gaan houden met de kandidaat en wil de benoemingsprocedure zo snel mogelijk afronden.”

Twitter avatar sdonnan Shawn Donnan It’s official. No one challenging @Lagarde‘s bid for a second term at the IMF… Just in from the fund: https://t.co/ToZCCswVoN

De voormalig Franse economieminister stelde zich in januari officieel kandidaat voor een hernieuwde periode als voorzitter. Uit Europa, de Verenigde Staten en Latijns Amerika kwamen veel steunbetuigingen voor een tweede termijn van Lagarde. Ze volgde in 2011 Dominique Strauss-Kahn op, die aftrad als gevolg van een seksschandaal. De herbenoeming zal naar verwachting begin maart zijn afgerond.