Huub Stevens heeft hartritmestoornissen en stopt als coach van Hoffenheim

Huub Stevens (62) stopt na amper vier maanden als coach bij de Duitse club 1899 Hoffenheim. Hij heeft hartritmestoornissen. Zijn assistenten Alfred Schreuder en Armin Reutershahn nemen de taken over.

„Ik heb dat besluit genomen op aanraden van de artsen van de universiteitskliniek Heidelberg. Het spijt me zeer dat ik de club in deze moeilijke situatie moet verlaten, maar ik hoop en denk dat iedereen er begrip voor heeft dat mijn gezondheid prioriteit geniet”, zei Stevens tijdens een persconferentie. „Ik heb hartritmestoornissen en het kan zijn dat ik nog moet worden geopereerd.”

Hoffenheim verloor zondag thuis met 0-2 van concurrent SV Darmstadt 98. Daardoor staat de ploeg voorlaatste in de Bundesliga, met evenveel punten (veertien) als hekkensluiter Hannover 96. Het verschil met de veilige vijftiende plek is nu zeven punten.

De clubleiding sprak maandag nog vertrouwen uit in Stevens, die volgens manager Alexander Rosen niet voor ontslag hoefde te vrezen. „Zulke vragen moet je pas stellen als een ploeg geen strijd levert. De resultaten zijn slecht, daar hoeven we niet omheen te draaien. Maar een andere trainer is op dit moment geen optie.”

Stevens werd in oktober 2015 aangesteld als trainer van Hoffenheim. Hij volgde de ontslagen Markus Gisdol op. (ANP)