AkzoNobel in gesprek over coatingtak BASF

AkzoNobel praat met het Duitse chemieconcern BASF over de overname van de industriële coatingactiviteiten. Dat bevestigde Akzo donderdag in een kort persbericht, nadat het nieuws over de gesprekken woensdag was uitgelekt via persbureau Bloomberg. Volgens Akzo gaat het om een „kleine complementaire acquisitie”', die past in de strategie van het concern. Verdere details wilde het bedrijf niet geven. Volgens Bloomberg kost een eventuele overname van de coatingtak van BASF circa 400 miljoen euro. Ook het Amerikaanse bedrijf PPG Industries zou interesse hebben. BASF staat onder druk door de lage olieprijs. Het bedrijf zoekt kopers voor kleinere onderdelen om de winstgevendheid op peil te houden. AkzoNobel maakte woensdag juist goede cijfers bekend. (NRC)