52 doden bij rellen in Mexicaanse gevangenis

Volgende de gouverneur van de regio gaat het om een gevecht tussen rivaliserende groepen.

Familieleden van gevangenen verzamelen zich buiten de gevangenis.
Familieleden van gevangenen verzamelen zich buiten de gevangenis. AFP/Julio Cesar Aguilar

Bij rellen in de Topo Chico-gevangenis in het noordoosten van Mexico zijn donderdag 52 doden en 12 gewonden gevallen, meldt persbureau Reuters. Het gaat volgens de gouverneur van de staat Nuevo León, waar het incident plaatsvond, om een gevecht tussen rivaliserende partijen, waarschijnlijk drugskartels.

Het lokale televisiestation Milenio TV laat live beelden zien van de gevangenis, waar zich inmiddels veel mensen hebben verzameld. Familieleden van gevangenen zouden geweerschoten hebben gehoord in de vroege ochtend en er is brand uitgebroken in de gevangenis. Autoriteiten melden op Twitter dat de situatie onder controle is.

Paus Franciscus

Het incident gebeurde slechts enkele dagen voordat paus Franciscus een andere gevangenis bezoekt in de regio. De afgelopen jaren zijn er vaker rellen in vaak te volle gevangenissen tussen verschillende drugsbendes.