Zeven Spaanse onderzoekers vast in Zuid-Franse grot

Volgens de Franse politie verkeren de onderzoekers in goede gezondheid. Wanneer ze naar boven worden gehaald, is niet bekend.

Zeven Spaanse onderzoekers zijn op 300 meter diepte vast komen te zitten in een grot in Herran, in de Franse Pyreneeën. Volgens de Franse politie zijn de onderzoekers moe, maar verkeren ze wel in goede gezondheid. Wanneer de groep naar boven kan worden gehaald, is nog niet bekend.

Update 12.31: Franse autoriteiten melden dat de zeven onderzoekers uit de grot zijn gered. Ze zijn allemaal ongedeerd.

Een groep van vijftien speleologen daalde af in een grot in het plaatsje Herran. De andere leden konden uit de grot komen en waarschuwden de politie in Bagnères-de-Luchon. Urenlang bleven de zeven Spanjaarden vermist, maar uiteindelijk konden ze worden getraceerd.

Naar alle waarschijnlijkheid is de groep geïsoleerd geraakt door stijgend water als gevolg van hevige regenval. Onder de oppervlakte van het plaatsje zou meer dan 100 kilometer aan grotten en gangen liggen.