‘Zestig mensen omgekomen bij bomaanslagen in Nigeria’

Het zou gaan om een vluchtelingenkamp, met mensen die waren gevlucht voor Boko Haram.

Politieagenten in Borno, waar terreurgroep Boko Haram actief is.
Politieagenten in Borno, waar terreurgroep Boko Haram actief is. AFP

In het noorden van Nigeria zijn bij een dubbele zelfmoordaanslag meer dan zestig mensen om het leven gekomen. Dat meldt Reuters op basis van een statement van Nigeriaanse autoriteiten. AP meldt dat er 78 mensen worden behandeld aan hun verwondingen.

Het zou gaan om aanslagen op een vluchtelingenkamp, waar mensen wonen die waren gevlucht voor de radicaal islamitische terreurgroep Boko Haram. Deze is actief in het noorden van Nigeria. De aanval vond 85 kilometer van Maiduguri plaats, de hoofdstad van de Nigeriaanse staat Borno.

AP meldt dat twee vrouwelijke zelfmoordterroristen de aanslagen pleegden. Een derde vrouwelijke terrorist kon worden gearresteerd.

Het persbureau schrijft dat de dubbele aanslag al dinsdag plaatsvond, maar het nieuws door een storing in het telefoonnetwerk nog niet naar buiten kwam.

Of Boko Haram achter de aanslag zit, is nog niet duidelijk. De terreurgroep houdt Nigeria al jaren in z’n greep. Vele duizenden mensen kwamen om door het geweld en meer dan een miljoen mensen zijn ontheemd. Boko Haram wil in het noorden van Nigeria een islamitisch-fundamentalistische staat stichten