Suicide Squad

Suicide Squad, gemodelleerd naar oorlogsfilm The Dirty Dozen, is een stripserie over een strafbataljon superschurken van DC Comics die in ruil voor stafvermindering zelfmoordmissies achter vijandelijke linies uitvoeren. De strips kenden een opvallende hoge mortaliteit en vielen op door de nadruk op psychologie: het eindigde vaak in de therapieruimte.

Dit jaar maken ze hun speelfilmdebuut, met op het eerste gezicht een sterrol voor Jared Leto als The Joker, eerder memorabel vertolkt door Jack Nicholson en Heath Ledger, en diens vriendin en voormalig therapeut, Harley Quinn (Margot Robbie). Teamleden gebruiken vuurwapens, boomerangs, vuur en zelfs hun tanden: Killer Croc wordt omschreven als een ‘kannibaal met agressieproblemen’.

Over de plot is weinig bekend, maar dure sterren als Will Smith doen mee. Dus al spreekt regisseur David Ayer van een ‘Comic-Book Film 2.0’, de avonturen van de superpsychoten zijn braaf genoeg voor jeugdige kijkers. (Verwacht: 4 augustus)