Johnny Depp speelt Donald Trump in 45 minuten lange nep-docu

Het gaat om een zogenaamde verfilming van The Art of the Deal, een boek dat Trump schreef over zakendoen.

Johnny Depp als Donald Trump.
Johnny Depp als Donald Trump. Funny or Die

Acteur Johnny Depp was al eens een overtuigende piraat, chocoladefabrikant en crimineel. Is hij ook een geloofwaardige Donald Trump? Ja, zo blijkt.

De satirische website Funny or Die beantwoordde de overwinning van Trump in de voorverkiezingen in New Hampshire woensdag met de plotselinge lancering van een nep-documentaire over de miljardair. Een haast onherkenbare Depp vertolkt daarin de hoofdrol.

Het gaat om een zogenaamde verfilming van The Art of the Deal, een boek dat Trump halverwege de jaren 80 uitbracht over zakendoen. Adviezen uit de bestseller worden in de film in de praktijk gebracht.

Regisseur Ron Howard, bekend van films als In the Heart of the Sea (2015) en The Da Vinci Code (2006), vertelt in het begin van de film als zichzelf over een oude videoband die opdook tijdens een garageverkoop in Arizona. Deze zogenaamde documentaire was in de jaren 80 bedoeld als vervolg op het boek The Art of the Deal. Doordat een sportwedstrijd uitliep, was er ineens niet genoeg zendtijd. Trump was volgens de regisseur zo boos geworden, dat hij de film niet meer wilde uitzenden. Howard speelt de videoband nu toch af, en de nep-documentaire begint.

In deze “opgedoken film” zien we pogingen van Trump om de Taj Mahal te kopen. Ook dochter Ivanka Trump duikt op, een rol vertolkt door Michaela Watkins. De makers van de film waren in september op het idee gekomen, en wisten hun project tot de lancering woensdag geheim te houden.

Bekijk de film op de website Funny or Die.