‘Japanse brouwer brengt bod uit op Grolsch’

Asahi zou 3,1 miljard euro over hebben voor Grolsch en Peroni. SAB Miller wil van Grolsch af om te kunnen fuseren met AB Inbev.

Foto Lex van Lieshout / ANP

De Japanse bierbrouwer Asahi zou Grolsch willen overnemen van SAB Miller. Daar heeft Asahi 400 miljard yen (3,1 miljard euro) voor over, in combinatie met een aankoop van Peroni. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei.

Geruchten over een bod van Asahi deden al eerder de ronde. Volgens Nikkei kan de beslissing over wie de nieuwe eigenaar van Grolsch wordt nog deze week vallen. Een andere belangrijke geïnteresseerde is ThaiBev. Eind januari bevestigde het bedrijf interesse te hebben in Grolsch, maar een officieel bod is nog niet gekomen.

Asahi wilde niet op de berichtgeving reageren. Een woordvoerder van SAB Miller zegt de berichtgeving op dit moment niet te kunnen bevestigen of ontkennen.

De voorgenomen verkoop van Grolsch maakt onderdeel uit van de fusieplannen van SAB Miller en AB Inbev. Met Grolsch en Peroni zou het bedrijf een te groot deel van de markt in handen krijgen.