Elfde dode treinongeluk Duitsland geborgen

De man werd sinds het dodelijke ongeluk van dinsdagochtend vermist. Bij de frontale botsing vielen zeker honderd gewonden.

De ravage na het dodelijke treinongeval van dinsdagochtend.
De ravage na het dodelijke treinongeval van dinsdagochtend. Foto: Peter Kneffel / AFP

Duitse hulpverleners hebben woensdagochtend het lichaam gevonden van de laatste persoon die nog werd vermist na het dodelijke treinongeluk bij Bad Aibling. Dat melden Duitse media. Het totale dodenaantal komt daarmee op elf.

Dinsdagochtend reden twee personentreinen frontaal op elkaar bij de Zuid-Duitse plaats Bad Aibling, op zo’n zestig kilometer van München. Daarbij vielen naast de elf doden zeker honderd gewonden, waarvan

‘Menselijke fout ging vooraf’

Minister van Verkeer Alexander Dobrindt sprak dinsdag op een persconferentie van “een van de ergste ongelukken van de afgelopen jaren”. Duitse media maakten gisteren op basis van bronnen al melding van een menselijke fout, waardoor het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden.

De twee treinen hadden elkaar op een passeerpunt voorbij moeten rijden, maar een van de twee kwam niet volgens schema bij dat punt. Doordat het seinsysteem handmatig zou zijn bediend, kreeg een van de tegemoetkomende treinen van de verkeersleiding toestemming om ondanks een rood signaal toch door te rijden. Zo zouden de treinen op hetzelfde spoor terecht zijn gekomen.