Captain America: Civil War

Disneys dochter Marvel gaat verder waar Avengers: Age of Ultron in 2015 ophield. De mensheid, geschokt door de schade die de superhelden Iron Man, Hulk, Thor en Captain America aanrichtten in Oost-Europa, wil superhelden voortaan onder toezicht. De ouderwets individualistische Captain America gaat ondergronds uit verzet tegen de ‘Superhero Registration Act’, de liberale wetenschapper Tony Stark, alias Iron Man, gaat in dienst van de overheid.

Broederstrijd dus, gebaseerd op stripalbum Civil War uit 2006, en zonder superschurk of apocalyps. Politiek past bij Captain America: in zijn vorige, paranoïde avontuur The Winter Soldier ontmaskerde hij een NSA-achtige inlichtingendienst als nazi-orgaan.

Is het nu libertair versus liberaal, individualisme versus regelgeving, Red State versus Blue State? Dat zou pikant zijn in dit verkiezingsjaar. (Verwacht: 28 april)