Arrestaties bij voormalig pand No Surrender in Vlaardingen

De voormalige leider van het Rotterdamse chapter zou zijn aangehouden. Er zijn twee vuurwapens in beslag genomen.

Foto: Koen van Weel / ANP

In Vlaardingen heeft de politie drie aanhoudingen verricht bij een onderzoek rond motorclub No Surrender. De politie doorzoekt een pand op een bedrijventerrein. De voormalige leider van de Rotterdamse chapter van No Surrender zou volgens de NOS zijn opgepakt in zijn huis; daarbij heeft de politie twee vuurwapens in beslag genomen.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Onderzoek voormalig chapter #NoSurrender #Vlaardingen 2 aanhoudingen, 2 aangetroffen vuurwapens in straat elders in Vlaardingen.

Het pand aan de James Wattweg wordt woensdagmiddag door de politie doorzocht met behulp van specialisten van het Ministerie van Defensie. Die zouden gespecialiseerd zijn in het opsporen van verborgen ruimtes.

In het pand op het bedrijventerrein in Vlaardingen zat de Rotterdamse chapter van No Surrender gevestigd. Eind januari was de politie er ook al massaal aanwezig toen zo’n vijftig leden van de motorclub er zich verzamelden. Er heerst onrust binnen de motorclub omdat de Rotterdamse chapter zich zou willen afscheiden.

No Surrender werd in 2013 opgericht door voormalig Satudarah-bestuurder Klaas Otto, die uit onvrede de motorclub verliet. Door bekende namen aan te trekken als Willem Holleeder en kickbokser Dick Vrij, groeit de organisatie al snel tot een van de vijf grootste clubs van Nederland. De politie brengt leden van de motorclub in verband met criminaliteit.