Een blad voor de hipster

Allergiewaarschuwing: dit blad is niet geschikt voor mensen met hipster-intolerantie. De redacteuren van Let’s Explore Magazine rijden rond in Volkskwagenbusjes uit 1985. Noemen zichzelf ‘wanderers’, houden van ambachtelijkheid en rekenen Deense horloges en analoge camera’s tot hun ‘essentials’. Wie langer durft te kijken, ziet vooral het enthousiasme van de Nederlandse bedenker en artdirector Kilian Idsinga. De fotografie is prachtig. De dubbelopname op de cover is het resultaat van een technisch foutje (dat krijg je als je analoog schiet). Aan de binnenkant van de omslag een weblink naar Idsinga’s vormgeefproces, waar hij in 1.200 woorden vertelt hoe het tot stand kwam.

Tweeënhalf jaar geleden begon Idsinga Let’s Explore Magazine. Online, want een papieren tijdschrift wilde hij pas maken als hij een duidelijk concept had. Het werd geen reistijdschrift, maar een blad ‘om te ontdekken en inspireren’ met wisselende thema’s. Deze eerste editie is dat be|long|ing: behoren (belong), behorende tot (belonging) en verlangen (longing). Ook daar heeft hij goed over nagedacht. Misschien wel té goed. Het is meer een blad om te bekijken dan om te lezen.