Poels pakt eindzege in Ronde van Valencia

Wout Poels heeft zondag de Ronde van Valencia gewonnen. De Nederlandse renner van Team Sky begon in de leiderstrui aan de vijfde en laatste etappe en finishte in het peloton, dat luttele seconden na de Belgische etappewinnaar Stijn Vandenbergh aankwam in Valencia. In het eindklassement hield Poels de Spanjaard Luis León Sánchez 46 seconden achter zich. De Italiaan Fabio Aru, winnaar van de afgelopen Vuelta, werd zesde op 1.26 minuut. Poels domineerde de Ronde van Valencia. Woensdag won hij de eerste etappe, een tijdrit over ruim 16 kilometer; zaterdag verstevigde hij zijn koppositie in het klassement door in de vierde etappe bergop naar de ritwinst te soleren. Het is de eerste eindzege in een rittenkoers voor Poels, die vorig jaar in de Tour de France knecht was van winnaar Chris Froome. (ANP)