Explosie in Airbus was een aanslag

Het gat in de Airbus 321 van Daallo Airlines (Djibouti), die vorige week een succesvolle noodlanding maakte in de Somalische hoofdstad Mogadishu, is veroorzaakt door een bom. De aanslag heeft het leven gekost aan één man, vermoedelijk de dader. Hij werd door het gat dat de bom veroorzaakte naar buiten gezogen. De klap kwam toen het vliegtuig dinsdag opsteeg vanaf de luchthaven van Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, en tot 3.350 meter was geklommen. Het kon veilig landen op dezelfde luchthaven, zonder dat een van de 74 andere passagiers gewond raakte. Pas dit weekend is de toedracht bekendgemaakt. Volgens de Somalische regering is de mislukte aanslag het werk van moslim-extremisten van de islamisten van Al-Shabaab. Maar de groepering heeft de aanslag niet geclaimd. (AP)