Remco Bosma voor VVD in Tweede Kamer

Bosma, lid van de Provinciale Staten in Flevoland, is de opvolger van Kamerlid Bart de Liefde.

Foto ANP / Bas Czerwinski

Remco Bosma volgt Bart de Liefde op als VVD-Kamerlid. Dat heeft de partij maandag bekendgemaakt. Bosma (44) komt uit Emmeloord en werkt momenteel als senior inspecteur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en is ook lid van de Provinciale Staten in Flevoland. Bosma zal naar verwachting direct na het krokusreces, op 1 maart, worden beëdigd.

Bart de Liefde kondigde vorige maand aan de Tweede Kamer te verlaten voor een baan bij taxidienst Uber. Daarmee was De Liefde het 22e Tweede Kamerlid dat sinds het parlement zitting nam in september 2012, voortijdig vertrekt. De VVD maakte bij de aankondiging van zijn vertrek dat De Liefde “geen gebruik maakt van wachtgeld”. Hij verlaat de Kamer op 18 februari.

Afgelopen vrijdag meldde oud-staatssecretaris Frans Weekers, die hoger op de lijst stond en dus ook de vraag kreeg terug te keren in de Kamer, dat hij hierover nog geen besluit had genomen. Maar hij heeft er dus niet voor gekozen. Datzelfde geldt voor Mark Verheijen en René Leegte, die eerder als Kamerlid moesten opstappen.

    • Pim van den Dool