Chelsea en Manchester United gelijk, Leicester City wint topper

De clash tussen Hiddinks Chelsea en Van Gaals Manchester eindigde gelijk. Leicester City blijft winnen.

Beweren dat Chelsea onder de hoede van Guus Hiddink is herrezen zou overdreven zijn, maar ook tegen Manchester United werd zondag niet verloren: 1-1.

Sinds Hiddink het roer in december overnam van José Mourinho heeft Chelsea zes keer gelijk gespeeld en twee keer gewonnen. Zondag leek er tegen United een einde te komen aan die reeks . Een kwartier na rust zette Jesse Lingard met een halve omhaal de ploeg van Louis van Gaal op voorsprong. Tot twintig minuten voor tijd hield United controle over de wedstrijd, maar daarna begon Chelsea aan te dringen. Doelman David de Gea leek onklopbaar, maar diep in blessuretijd werd hij omspeeld door Diego Costa die vervolgens op de valreep gelijk maakt.

Chelsea-doelman Thibaut Courtois was na afloop blij dat Chelsea weer niet verloor, maar gaf ook aan waar, nu Chelsea dertiende staat, de prioriteiten liggen. „De FA Cup en de Champions League zijn het belangrijkste,” zei hij tegenover Sky Sports . Chelsea treft 16 februari Paris Saint-Germain in de Champions League en een week later Manchester City in de FA Cup.

Manchester United raakt verder achterop bij de topploegen en staat nu vijfde. Wel positief bij United is de opleving die Wayne Rooney doormaakt. In de eerste seizoenshelft sukkelde hij met zijn vorm, maar in 2016 is geen speler in de Premier League bij meer doelpunten betrokken dan hij. Rooney scoorde zelf vijf keer en gaf drie assists, waaronder zondag op Lingard.

Maar de Premier League stond dit weekeinde vooral in het teken van de topper tussen Manchester City en Leicester City. Kon koploper Leicester achtervolger Manchester City van zich afhouden? Ja dus. Leicester vocht zich naar een 3-1 overwinning. Verdediger Robert Huth was de grote man met twee doelpunten, de andere treffer kwam van Riyad Mahrez. Pas kort voor tijd deed Sergio Agüero iets terug namens Manchester City. Leicester staat nu vijf punten los van de nummers twee (Tottenham Hotspur) en drie (Arsenal).

Precies een jaar geleden stond Leicester City nog onderaan na een 0-1 thuisnederlaag tegen Crystal Palace. Nu is de ploeg volgens de Engelse bookmakers dé titelfavoriet. Leicester City-manager Claudio Ranieri temperde die verwachtingen. „Ik geloof de bookmakers niet. Ze zeiden ook dat ik de eerste manager zou zijn die dit seizoen ontslagen zou worden”, zei hij tegenover de BBC. (NRC)