In beeld

Carnaval in Europa

Storm verhindert vandaag de carnavalsoptochten in Den Bosch en Breda. Harde windstoten maken de optochten te gevaarlijk. De traditionele Bónte Störm-optocht op carnavalszondag in Maastricht ging wel gewoon door. Met een speciale Prins carnaval uit Syrië: Prins Ali d'n Ierste. Ook elders in Europa werd het begin van de vastentijd op eigen wijze gevierd. Een kleine rondgang.
De nieuwe carnavalsvereniging Common Carnaval werd door Maastrichtse studenten opgericht en liep met 55 vluchtelingen mee in de optocht. Hamod Ali uit Aleppo was Prins Ali d'n Ierste.
ANP / Marcel van Hoorn
Grote Smurf met tuba in Maastricht.
ANP MARCEL VAN HOORN
De parade in Viareggio in Italië.
AFP / Claudio Giovanni
Traditionele kostuums in de carnavalsparade van Ptuj in het oosten van Slovenië. De festiviteiten duren hier tien dagen en zijn een combinatie van een oud-Slavisch lente- en vruchtbaarheidsfeest en het katholieke carnaval.
AFP / Jure Makovec
Carnaval draait ook om het op satirische wijze terugblikken op het afgelopen jaar en machthebbers ter verantwoording te roepen. Deze kar met Angela Merkel reed mee in Torres Vedras, Portugal.
Reuters / Hugo Correia
Feestvierders in Duinkerken, Noord-Frankrijk.
AFP / Philippe Huguen
Carnavalsvierders verkleed als 'Diablos de Luzón' en 'Mascaritas' in het Spaanse dorp Luzón. Volgens de lokale traditie gaan de roetzwarte Diablos met kletterende koebellen door het dorp om de kwade geesten te verdrijven. De Mascaritas met de witte maskers zijn als enige gevrijwaard van de aanvallen van de Diablos.
Reuters / Sergio Perez
Carnaval op Place Gambetta in Parijs.
AFP / Jacques Damarthon
Bij de carnavalsviering in Mohács in Hongarije wordt de winter symbolisch in een doodskist verbrand.
Tamas Soki / MTI / AP
Gemaskerde 'Caretos' van het Podence-carnaval in Macedo de Cavaleiros in het noorden van Portugal. De Caretos stammen af van Keltische tradities en het ritueel markeert het einde van de winter.
AFP / Francisco Leong
Het hoogtepunt van het carnavalsseizoen in Keulen is de Rosenmontag-optocht, die ondanks de slechte weersverwachtingen gewoon doorgaat vandaag.
Reuters / Wolfgang Rattay
De Keulse carnavalsvierders hadden zich goed voorbereid op het natte weer.
Reuters / Wolfgang Rattay
Een toeschouwer staat in de stromende regen te wachten op de optocht in Keulen.
AP / Martin Meissner
De Rosenmontag-optocht in Düsseldorf werd wel afgelast vanwege de storm. Deze kar met een boodschap voor de Poolse politiek staat al opgesteld voor het stadhuis aan de Burgplatz.
AFP / Patrcik Stollarz