Van Rijn schaart zich achter overnameplan TSN

Buurtzorg Nederland komt met een voorstel om de meeste thuiszorgactiviteiten van thuiszorgbedrijf TSN over te nemen. TSN kreeg eind november uitstel van betaling. Vakbond FNV zei begin deze week dat de thuisorganisatie alsnog failliet zou gaan als er niet snel een oplossing gevonden zou worden. TSN is met 12.000 personeelsleden en ruim 40.000 cliënten het grootste thuiszorgbedrijf in Nederland.

Maandag stuurt Buurtzorg Nederland een definitief aanbod aan de betrokken gemeenten. De bewindvoerders van TSN noemen het overnameplan van Buurtzorg Nederland „het beste voor de medewerkers en cliënten” en adviseren het aanbod te steunen, zo meldt persbureau ANP. Buurtzorg Nederland is de grootste aanbieder van wijkverpleging.

Hoewel over de inhoud van de plannen nog niets bekend is, noemt staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) het „heel goed nieuws” dat er een voorstel is. De bewindsman heeft de partijen bij elkaar gebracht om tot een oplossing te komen.

In een verklaring laat hij weten dat „heel veel” mensen „heel lang” in onzekerheid hebben gezeten: „Dit plan maakt het mogelijk dat ouderen hun vertrouwde hulp houden en werknemers hun baan en salaris. Dat is altijd mijn inzet geweest.”

De gemeenten hebben twee weken de tijd om op het voorstel van Buurtzorg te reageren.