Vijf skiërs komen om bij lawine Tirol

De slachtoffers zijn Tsjechen. Twee anderen raakten gewond, tien bleven ongedeerd.

Reddingswerkers op zoek naar overlevenden.
Reddingswerkers op zoek naar overlevenden. Foto AFP / APA

Twaalf mensen zijn zaterdag onder een lawine in het Oostenrijkse Tirol terechtgekomen. Daarbij zijn vijf mensen om het leven gekomen en twee gewond geraakt. Dat heeft de politie laten weten aan persbureau AP. Tien anderen werden gered.

Het ongeluk gebeurde bij Wattener Lizum, zegt de politie. Twee groepen van twaalf en vijf man werden door een “enorme” lawine gegrepen van “vele honderden meters breed en lang”. Op de plek waar de sneeuw van de berg losbrak, lag een laag van een meter diep. Volgens de regionale televisie was de lawine in totaal 2 kilometer breed en vijf meter hoog. De skiërs werden bedolven door “vele tonnen sneeuw”, zei de politie.

De Tsjechische groep was op een kamp voor freeriders. Bij die sport gaan skiërs buiten de pistes de berg af, op speciale, bredere ski´s.

Zaterdag geldt lawinewaarschuwing 3 op schaal van vijf. Aan het begin van de middag waren er al negen lawines geteld, waarbij één persoon lichtgewond raakte.