Man bedreigt COA-personeel, dreigt met granaten

De dronken man was het niet eens met de opvang van vluchtelingen in het Brabantse Kaatsheuvel.

Fietsroute langs het asielzoekerscentrum in Kaatsheuvel.
Fietsroute langs het asielzoekerscentrum in Kaatsheuvel. Foto Bas Czerwinski / ANP

De politie heeft vrijdag een 34-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden omdat hij medewerkers van het asielzoekerscentrum in het Brabantse Kaatsheuvel had bedreigd. De dronken man riep dat hij handgranaten bezat en “niet schroomde die te gebruiken“, meldt de politie. Hij zou het niet eens zijn met de opvang van vluchtelingen.

De man verleende medewerking aan het politieonderzoek en wees de plaats van de granaten aan. De politie vond daar granaten: negen mortiergranaten en een fosforgranaat. Het bleken explosieven uit de Tweede Wereldoorlog te zijn die in de Loonse en Drunense Duinen begraven lagen. Een van de granaten is door de Explosieven Opruimingsdienst direct tot ontploffing gebracht omdat hij zo instabiel was.

De man moest een nacht de cel in, maar is na het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. Zaterdag werd de woning van de man doorzocht en vond de politie munitieresten; lege plastic en koperen hulzen.