‘Coolcat-oprichter Roland Kahn heeft interesse in V&D’

Roland Kahn, eigenaar van Coolcat, Sapph en MS Mode, onderhandelt met de curatoren van V&D over een overname van de failliete warenhuisketen. Dat hebben ingewijden tegenover NRC bevestigd, nadat Kahns naam vrijdag in diverse media opdook. De Coolcat-oprichter zou 30 à 45 van de 62 V&D-winkels open willen houden. Kahn zelf sprak vrijdag overigens van een „broodjeaapverhaal”.

Volgens betrokkenen is ook het Canadese retailbedrijf Hudson’s Bay Company, onder meer eigenaar van de Duitse Kaufhof-warenhuizen, nog in de strijd om V&D.

In een reactie meldde een woordvoerder van de curatoren vrijdag „dat er nog geen sprake is van zekerheid over een verkoop of doorstart van V&D”. Hij bevestigde dat met een „Nederlandse kandidaat-koper vergevorderde gesprekken” worden gevoerd, maar stelde dat de bankfinanciering nog niet rond is. Bovendien zouden niet alle vastgoedeigenaren hun V&D-panden opnieuw willen verhuren aan de koper. Ingewijden verwachten dat er begin volgende week een akkoord is over een doorstart van V&D. De warenhuisketen werd op Oudejaarsdag failliet verklaard. De restaurants van La Place, onderdeel van V&D, zijn overgenomen door supermarktbedrijf Jumbo. (NRC)