In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten.)
Germana Soares uit Ipojuca, Brazilië, houdt haar twee maanden oude zoon vast, die is geboren met microcefalie. In Brazilië zijn er sinds de Zika-uitbraak in 2015 twintig keer zoveel baby’s met microcefalie, meldde de New England Journal of Medicine op 13 januari 2016.
Reuters/Ueslei Marcelino
Een luchtfoto van Copacana Beach in Rio de Janeiro. Deze week werden temperaturen tussen de 36 en 40 graden Celsius gemeten.
AFP / Vanderlei Almeida
Een jongen bekijkt de schade na een mortier-aanval in Taez, Jemen.
AFP / Ahmad Al-Basha
Een man probeert een bosbrand te blussen in Bogota, Colombia. Omliggende huizen, scholen en overheidsgebouwen werden ontruimd vanwege de schadelijke rook.
AFP/ Luis Acosta
Een vuurwerkbom explodeert vlak voor de militaire politie tijdens een protest in Athene, Griekenland. Sinds de overheid haar hervormingsplannen voor pensioenen bekend maakte is het onrustig.
AFP / Aris Messinis
Een kind klimt door een hek en reikt zijn hand uit in Leer, Zuid-Sudan
AFP / Albert Gonzales Farran
Een oude man zit voor een gesloten winkel terwijl de oproerpolitie voorbij loopt in Athene, Griekenland.
AFP / Aris Messinis
Het transportschip Modern Express ligt in de haven van Bilbao, nadat het weggesleept is uit de Golf van Biskaje. Het schip is vermoedelijk overgeheld omdat de lading is gaan schuiven.
Reuters/Vincent West
Jonge bomen, na sneeuwval in Xi’an, China.
Reuters/Stringer
Duikers dragen feestelijke kostuums naar aanleiding van Chinees Nieuwjaar tijdens een optreden in een dierentuin in Beijing, China.
Reuters/China Daily
Een vrouw uit Thonyor, Zuid-Sudan, gebruikt een satelliettelefoon die ze kreeg van het Rode Kruis om te bellen met haar familie.
AFP / Albert Gonzalez Farran
Palestijnse kinderen zoeken naar speelgoed in het puin van hun huis. Het huis is gesloopt door Israëlische bulldozers in een omstreden militair gebied in de buurt van Musafir Jenbah, ten zuiden van Hebron.
AFP / Hazem Bader
Een adelaar grijpt een drone. De Rotterdamse politie is begonnen adelaars te trainen om drones uit de openbare ruimte te kunnen weren.
Reuters/Nederlandse Politie
Kinderen uit Irak zitten op een bed in een sporthal van een school, omgebouwd tot vluchtelingenopvang in Berlijn, Duitsland.
Reuters/Fabrizio Bensch
Deelnemers van de Secret Sun Rise nemen een selfie in Johannesburg, Zuid-Afrika. Zodra de zon opkomt dansen zo’n 300 mensen in het park, verkleed in kostuums, met koptelefoons op.
AFP / John Wessels
Een man verlaat zijn huis in Diyarbakir, Turkije. In de stad geldt momenteel een avondklok, het is er onrustig sinds de parlementsverkiezingen.Tegenstanders van de Turkse president Erdogan hebben op verschillende plaatsen barricades opgeworpen, waarbij meerdere doden en gewonden zijn gevallen.
AFP / Ilyas Akengin
Mannelijke modellen kruipen over de catwalk tijdens de modeshow van ontwerper Miquel Suay in Barcelona, Spanje.
AP Photo/Manu Fernandez
Een deelnemer van de ‘Farinato Race’, een winterloop in Gijon, Spanje.
Reuters/Eloy Alonso
Duizenden mensen staan in de rij om de stationshal van Guangzhou binnen te komen. Met Chinees nieuwjaar in aantocht gaan veel mensen naar hun familie.
Reuters/Lin Hongxian/Southern Metropolis Daily
Dansers repeteren hun opvoering van Het Zwanenmeer, daags voor de première in het Joycetheater in New York.
AFP / Timothy A. Clary