Tien jaar cel voor doodslag op Pakistaanse bruid

De rechtbank rekent het Adeel D. zwaar aan dat hij het lichaam van zijn vrouw heeft begraven in de bossen.

Pakistaans-Nederlandse vrouwen demonstreren bij de Rotterdamse rechtbank, waar Adeel D. komende week terechtstaat wegens verdenking van moord op zijn vrouw Yasmeen.
Pakistaans-Nederlandse vrouwen demonstreren bij de Rotterdamse rechtbank, waar Adeel D. komende week terechtstaat wegens verdenking van moord op zijn vrouw Yasmeen. Foto Pieterjan Luyten

De 27-jarige Adeel D. is donderdag bij de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot 10 jaar celstraf voor doodslag op zijn echtgenote. De rechtbank acht bewezen dat hij zijn Pakistaanse vrouw Yasmeen door wurging om het leven heeft gebracht, maar ziet geen aanwijzingen dat sprake was van voorbedachten rade. Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar cel geëist.

D. uit Rotterdam begroef het stoffelijk overschot van Yasmeen in de bossen bij het Drentse Ruinen en gaf haar vervolgens als vermist op. Het duurde weken voordat haar lichaam werd gevonden. Dat rekent de rechtbank hem zwaar aan.

D. en Yasmeen trouwden in 2009. Het echtpaar kreeg twee kinderen en woonde tot een paar maanden voor haar dood in bij de ouders van D. Ze had net een eigen huis met haar gezin toen D. haar op een ochtend naar de keel greep.

Twee handlangers, die zouden hebben meegeholpen met het verbergen van het lichaam, zijn ook veroordeeld. De mannen moeten respectievelijk tien en vijf maanden de gevangenis in.