‘Amazon wil 300 tot 400 fysieke boekwinkels openen’

Dat stelt de baas van een Amerikaanse vastgoedinvesteerder. Amazon zelf wil niet reageren op het bericht.

Foto ANP

Internetverkoper Amazon is van plan om driehonderd tot vierhonderd fysieke boekwinkels te openen in de Verenigde Staten. Dat beweert althans Sandeep Mathrani de directeur van de Amerikaanse vastgoedinvesteerder General Growth Properties, zo meldt persbureau Reuters. Amazon zelf wil niet reageren en doet het bericht af als ‘geruchten en speculaties’.

De internetgigant opende in november vorig jaar al een eerste fysieke winkel in Seattle. Het bedrijf startte twintig jaar geleden met het online verkopen van boeken. Later kwam daar de e-reader Kindle bij. De stap naar fysieke boekwinkels zou opvallend zijn, want opkomst van Amazon wordt gezien als een van de belangrijkste redenen dat de boekverkopers in stenen panden het de afgelopen jaren moeilijk kregen.

Het is niet bekend waar Mathrani zijn informatie vandaan heeft, maar volgens de Amerikaanse krant Wall Street Journal heeft hij mogelijk gesproken met personen die binnen Amazon bezig zijn met het ontwikkelen van de plannen. De vastgoedinvesteerder wil inmiddels niet meer reageren.