PSV huurt Marco van Ginkel

Foto Niels Wenstedt/ANP

PSV heeft zich maandagavond tegen het sluiten van de transfermarkt nog versterkt met Marco van Ginkel. De 23-jarige middenvelder wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Chelsea, dat hem de eerste maanden van dit seizoen al aan Stoke City verhuurde. Bij Stoke stond Van Ginkel niet altijd in de basis. „Vandaar dat ik heb aangestuurd op een vertrek naar PSV”, aldus Van Ginkel. Volgens de KNVB was het de rustigste transferperiode in vijf jaar, met ‘slechts’ 93 transfers, acht minder dan vorig jaar in deze periode. De laatste speler die verkaste was Ajax-speler Lerin Duarte, die op de slotdag om 23.56 werd overgeschreven naar NAC Breda (huurbasis). Roda JC versterkte zich met Mike van Duinen. De voormalige spits van ADO Den Haag wordt gehuurd van Fortuna Dusseldorf. Feyenoord deed definitief afstand van Colin Kazim-Richards: de spits vertrok naar Celtic. Willem II beëindigde de verhuurperiode van Richairo Zivkovic. De spits keert terug naar Ajax. (ANP)