Weer scheidsrechter belaagd door spelers Nieuw Sloten

De amateurvoetbalclub kwam in 2012 in het nieuws door de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Zaterdag zouden spelers van het eerste zaterdagteam van Nieuw Sloten in de uitwedstrijd tegen DCG de scheidsrechter hebben aangevallen.
Zaterdag zouden spelers van het eerste zaterdagteam van Nieuw Sloten in de uitwedstrijd tegen DCG de scheidsrechter hebben aangevallen. Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Bij een wedstrijd van amateurvoetbalclub sv Nieuw Sloten uit Amsterdam is zaterdag wederom een scheidsrechter belaagd. Tijdens het duel tussen DCG en Nieuw Sloten moest de 21-jarige scheidsrechter Glenn Janson een kwartier voor tijd de wedstrijd staken omdat hij door meerdere spelers van Nieuw Sloten werd aangevallen.

Aanleiding voor het incident was een tweede gele kaart voor een speler van Nieuw Sloten. Janson in een reactie op de website Het Amsterdamsche Voetbal:

“Er kwam van achter iemand op me af en die sloeg de rode kaart uit mijn hand. Daarbij raakte hij ook mijn gezicht. Veel spelers vlogen vervolgens om me af en er werd ook nog naar mijn nek gegrepen. Ik heb in alle hectiek niet precies kunnen zien wie precies wat gedaan heeft.”

Volgens een ooggetuige gaat het om vier of vijf spelers. Inmiddels heeft het bestuur van Nieuw Sloten Janson telefonisch excuses aangeboden. Zondag liet het bestuur in een reactie weten het geweld niet te zullen tolereren.

Richard Nieuwenhuizen

Begin december 2012 waren jeugdspelers van Nieuw Sloten verantwoordelijk voor de dood van assistent-scheidsrechter Richard Nieuwenhuizen, die stierf aan zijn verwondingen nadat hij door spelers was geschopt en geslagen.

De dood van Nieuwenhuizen zorgde voor veel ophef in Nederland. Het eerste weekeinde na de dood van de grensrechter lag het amateurvoetbal helemaal stil. Ook werd er in zijn woonplaats Almere een stille tocht georganiseerd.