Van corruptie verdachte oud-president El Salvador overleden

Francisco Flores werd 56 jaar. Hij werd ervan verdacht zo’n 14 miljoen euro te hebben verduisterd.

Archieffoto van Francisco Flores uit 2003.
Archieffoto van Francisco Flores uit 2003. Foto David Adame / AP

De van corruptie verdachte oud-president van El Salvador Francisco Flores is zaterdagavond overleden. Dat heeft zijn politieke partij ARENA bekendgemaakt. Flores werd ervan verdacht zo’n 14 miljoen euro tijdens zijn presidentschap te hebben verduisterd. Hij is 56 jaar geworden.

Twitter avatar ARENAOFICIAL ARENA Lamentamos el fallecimiento de Presidente Francisco Flores, nos solidarizamos con su familia en estos momentos. https://t.co/1qbjPyrRWB

Flores was van 1999 tot 2004 staatshoofd van het Latijns-Amerikaanse land. Hij lag al sinds 24 januari in coma na een hersenbloeding te hebben gehad, meldt persbureau AFP.

Corruptie

De oud-president werd in 2014 onder huisarrest geplaatst voor het verduisteren van overheidsfondsen. In 2003 en 2004 ontving Flores een bedrag van bijna 14 miljoen euro uit Taiwan. Dat geld was bedoeld voor sociale programma’s in El Salvador, maar Flores wordt ervan verdacht de miljoenen achterover te hebben gedrukt. Een deel zou hij zelf hebben gehouden, een deel zou in zijn rechts-conservatieve partij ARENA zijn gestoken.

Huidig president van El Salvador Salvador Sánchez heeft via Twitter zijn condoleances uitgesproken.

Twitter avatar sanchezceren Salvador Sánchez Nuestras condolencias a la familia del ex presidente Francisco Flores por su fallecimiento.