Tientallen mensen in Hoorn geëvacueerd door brand

Het vuur is inmiddels onder controle. Twee mensen moesten na het inademen van rook naar het ziekenhuis.

Het logo van de brandweer.
Het logo van de brandweer. Foto Lex van Lieshout / ANP

In de nacht van zaterdag op zondag zijn 28 woningen in Hoorn ontruimd vanwege een brand in een appartementencomplex. Dat meldt de veiligheidsregio. Het vuur is inmiddels door de brandweer geblust.

Twitter avatar vrnhn Veiligheidsregio NHN #brand #westfriesehof #hoorn: sein brandmeester is gegeven. Einde berichtgeving.

De brand brak rond 2.00 uur uit in een woning in een appartementencomplex. Gevreesd werd dat het vuur zich zou uitbreiden naar andere woningen in het gebouw, waardoor tientallen mensen gesommeerd werd het pand te verlaten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Twee mensen naar ziekenhuis

De bewoners werden opgevangen in een wijkcentrum in de buurt, aldus de veiligheidsregio. Ten minste vijf mensen ademden rook in en werden door medisch personeel onderzocht. Twee personen werden hierop naar het ziekenhuis overgebracht.

Twitter avatar vrnhn Veiligheidsregio NHN #brand #westfriesehof #hoorn: 5 bewoners worden behandeld vanwege rookinhalatie, waarvan 2 zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De woning waarin de brand uitbrak is door het vuur verwoest. De meeste bewoners van het pand zijn inmiddels teruggekeerd naar hun woningen. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente zondag aan persbureau ANP. Slechts voor enkele bewoners moet een andere oplossing worden gezocht.