Minstens 65 doden bij aanslag Noordoost-Nigeria

Volgens een woordvoerder van het Nigeriaanse leger zit terreurgroep Boko Haram achter de aanslag.

Ondanks verwoede pogingen weet het Nigeriaanse leger Boko Haram moeilijk te stoppen met het zaaien van terreur.
Ondanks verwoede pogingen weet het Nigeriaanse leger Boko Haram moeilijk te stoppen met het zaaien van terreur. Foto: Stefan Heunis / AFP

Bij een aanslag nabij de stad Maiduguri in het noordoosten van Nigeria zijn zaterdag volgens Reuters minstens 65 mensen omgekomen. Volgens The New York Times ligt het aantal dodelijke slachtoffers op 86. De islamitische terreurbeweging Boko Haram zit volgens het leger achter de aanslag.

Volgens een woordvoerder van het Nigeriaanse leger, kolonel Mustapha Ankas, vielen de strijders van Boko Haram zaterdagavond de plaats Dalori aan. Dalori ligt op 5 kilometer ten oosten van Maiduguri, de hoofdstad van de deelstaat Borno.

Tsjaad

In buurland Tsjaad kwamen zondag drie mensen om het leven door twee zelfmoordaanslagen nabij het Tsjaadmeer. 56 mensen raakten gewond. Ook deze aanslag wordt toegeschreven aan Boko Haram, zo meldt AFP. Het gebied is regelmatig doelwit van aanslagen van de islamitische terreurgroep.

De aanslagen worden steeds vaker gepleegd door jongeren en vrouwen. Vaak zijn drukke plaatsen, zoals markten, het doelwit. Tsjaad stelde in juni vorig jaar een verbod in op het dragen van een boerka om de aanslagen tegen te gaan.