De penisvergrootmethode van een dokter uit Beverly Hills

GQ Magazine schreef een longread over dokter Elist uit Beverly HIlls en de mannen die hij behandelt.

Foto iStock

Bij wie regelmatig z’n e-mailspambox opent, kan de indruk ontstaan dat een groter geslachtsdeel voor mannen makkelijk voor elkaar te krijgen is. Niets is minder waar: er is maar één dokter ter wereld die mannen een blijvend grotere penis kan bezorgen. GQ Magazine schreef een onderhoudende en humoristische, ahum, longread over dokter Elist uit Beverly Hills.

Het verhaal maakt inzichtelijk hoe mannen soms zo ongelukkig kunnen zijn dat ze voor hun gevoel geen andere keuze hebben dan een penisvergroting. Bijvoorbeeld een 20-jarige man, die journalist Amy Wallace in de praktijk van dokter Elist spreekt. Bij zijn eerste seksuele ervaring met een meisje werd hij uitgelachen vanwege de grootte van zijn penis.

Toen hij tot de universiteit werd toegelaten, moest hij weg bij zijn ouders. Maar samenwonen met andere studenten maakte hem zo angstig - wie weet zou een van zijn medestudenten per ongeluk de wc binnenlopen tijdens het plassen - dat hij zijn vader over zijn probleem vertelde. Vervolgens kwam de student bij dokter Elist terecht.

Goedgekeurd

De penisvergrootmethode die dokter Elist ontwikkelde, is in 2004 door de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd. Er bestaan wel andere behandelingen, zoals het injecteren van vet, maar die geven geen blijvend resultaat. Alleen het implanteren van siliconen, net als bij een borstvergroting, kan dat bewerkstelligen. En Elist is de enige die het mag uitvoeren.

Wat een operatie kost? 13.000 dollar. Maar veel mannen hebben het ervoor over. Elist maakt geen reclame, heeft alleen een eenvoudige website, maar in ruim 10 jaar al 1.300 keer zijn behandeling uitgevoerd. Toch denkt Elist niet dat hij het dieperliggende onzekerheidsprobleem bij mannen altijd op kan lossen:

“Sommige mannen zijn overtuigd dat elke mislukking in hun relaties, zaken, met hun partners, in hun bedden, te maken heeft met hun penis. Als ze geen geld verdienen denken ze ‘Oh, dat ligt aan mijn penis’. Soms wordt het obsessief.”

Lees het volledige verhaal (3.812 woorden, 15 minuten leestijd): ‘Huge news! The Penis Implant is Here’, waarin meer patiënten aan het woord komen en de ontwikkeling van het implantaat wordt uitgelegd.