Economie

Carnaval begint weer, gaat het nu beter met KPN?

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Op maandag komt het CBS met cijfers over de verkoop van huishoudelijke artikelen in 2015, en speelgoedmaker Mattel komt met jaarcijfers voor 2015. Was die Barbie-nieuwe-stijl van afgelopen week een voorbode van een slecht resultaat?

2. Met hoeveel werkloosheid kampt de EU, in welke landen is er iets van herstel te bespeuren? Op dinsdag komt Eurostat met nieuwe cijfers. Verder vandaag: jaarcijfers van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco en luxemerk Louis Vuitton Moet Hennesy.

3. Wordt woensdag wéér een rotdag voor KPN? Vorig jaar werd er 37 miljoen euro verlies geleden, maar dat was minder dan de 108 miljoen van een jaar eerder. Sindsdien is de kabelaar zichzelf flink aan het vernieuwen, en wordt het steeds meer een mediabedrijf. Werkt die strategie? Ook vandaag: kwartaalcijfers van GoPro.

4. Donderdag is een drukke dag voor jaarcijfers: Shell (dat nu BG écht gaat overnemen), ING en het Amerikaanse LinkedIn komen met hun resultaten voor 2015. Het Sociaal en Cultureel Planbureau komt vandaag met ‘Kiezen bij de kassa’, een rapport over maatschappelijk bewust consumeren in Nederland.

5. Waar leef je nou eigenlijk het hele jaar naartoe? Juist, de jaarcijfers van groothandel Sligro. Oh nee, wacht, carnaval. Vrijdag mogen we weer, al begint het officieel zondag pas.