Weer

Misschien wordt het in de loop van volgende week iets kouder, maar voorlopig hebben we nog te maken met zachte oceaanlucht en milde temperaturen. Vooral op maandag wordt het zacht. Verder blijft het wisselvallig en het waait geregeld stevig.

Op zaterdagmiddag trekt een regengebied langzaam oostwaarts weg. Op sommige plaatsen zou wel eens minstens 20 millimeter regenwater gevallen kunnen zijn (20 liter water per vierkante meter). Van boven zee klaart het misschien iets op, al blijft nog een losse (hagel)bui mogelijk. De zuidwesten- tot westenwind neemt af naar matig tot vrij krachtig en het is ongeveer 10 graden.

Zaterdagavond en in de nacht blijven er een paar regen- of hagelbuien mogelijk. Er zijn ook wat opklaringen en het wordt ongeveer 5 graden. Morgen trekken wolkenvelden over het land, met de grootste kans op soms zonneschijn in het noorden. Verder valt af en toe (lichte) regen en wordt het 7 tot 10 graden, met een matige tot krachtige zuidwestenwind.

Maandag staat er nog meer wind. Het blijft wisselvallig en met 11 tot 14 graden is het erg mild voor de tijd van het jaar.