Valkenburg mag WK 2018 organiseren; Adrie van der Poel ontwerper parcours

Valkenburg mag over twee jaar de wereldkampioenschappen veldrijden organiseren. Het bestuur van de internationale wielerfederatie UCI wees de titelstrijd van 2018 vrijdag toe aan de gemeente in Zuid-Limburg. Valkenburg had concurrentie uit Zweden, maar kreeg aan de vooravond van de WK in Heusden-Zolder de voorkeur van de UCI-bestuurders. Het beoogde parcours gaat onder meer over de Cauberg en wordt uitgetekend door oud-wereldkampioen Adrie van der Poel, wiens zoon Mathieu zondag in België zijn wereldtitel verdedigt. Hoogerheide was twee jaar geleden de laatste Nederlandse organisator van de WK. Volgend jaar vindt de strijd om de regenboogtruien in Luxemburg plaats. Sinds 1950 zijn de WK’s zeven keer eerder in Nederland gehouden: Apeldoorn (1971), Oss (1984), Gieten (1991), Sint Michielsgestel (2000), Zeddam (2006), Hoogerheide (2009) en Hoogerheide (2014). (ANP)