‘Groep wilde jacht maken op migranten in Zweden’

In pamfletten werd verwezen naar Alexandra Mezher (22), die werd doodgestoken in een asielzoekerscentrum.

In Stockholm heeft de politie vrijdagavond opgetreden tegen een groep mannen, nadat zij pamfletten hadden verspreid waarin werd aangespoord tot geweld tegen jonge migranten. Volgens lokale media verzamelde een groep van vijftig tot honderd mensen zich, met het doel vluchtelingen in elkaar te slaan. Een aantal van hen droeg bivakmutsen.

Voor de onrust zouden pamfletten zijn uitgedeeld waarop viel te lezen dat het “genoeg was” en dat Noord-Arikaanse jeugd op straat “de straf moeten krijgen die ze verdienen”. De groep raakte daarna slaags met de politie, die lucht had gekregen van de pamfletten

The Daily Mail publiceerde beelden van de onrust:

Ten minste één persoon is gearresteerd voor het mishandelen van een agent. Drie mannen – allen met bivakmutsen – zijn opgepakt voor het verstoren van de orde. In hoeverre migranten ook daadwerkelijk zijn belaagd, is nog niet duidelijk.

In de pamfletten zou zijn verwezen naar de dood van Alexandra Mezher (22), een Zweedse die maandag werd doodgestoken in een asielzoekerscentrum. Na haar dood werd een 15-jarige asielzoeker gearresteerd. De politie schrijft dat niet in de tekst stond of de pamfletten van een bepaalde actiegroep afkomstig waren.