Kansen op obligatiemarkt

Dat kan, vooral op de obligatiemarkten. Daar handelen namelijk ook marktpartijen met een andere doelstelling dan het behalen van maximaal rendement. Neem centrale banken: die handelen om wisselkoersen te stabiliseren of de geldvoorraad te beheren. Daar kunnen actieve beleggers op inspelen. Dat geldt ook voor de grote markt van nieuwe obligaties die vaak tegen een relatief lage prijs worden uitgegeven om beleggers te lokken. Wie goed zijn research doet, kan slim kiezen waar hij wel en niet in stapt. Ook kun je handig omgaan met het feit dat obligaties vaak verschillende tranches hebben, die doorgaans verschillend zijn gewaardeerd. Daarnaast worden veel obligaties buiten de beurs om verhandeld en niet tegen marktprijzen afgewikkeld omdat die er eenvoudig niet zijn. Grote partijen die relatief veel marktinformatie hebben, zijn daarbij in het voordeel en kunnen het daarom beter doen dan de markt.