Binnenkijken in een vrijstaand huis in Goes

Thijs Wolzak fotografeert elke week een bijzonder interieur. Deze week een kleurrijk en licht huis annex studio.

Huis In het vrijstaande huis van Ineke Otte in het Zeeuwse Goes wordt gewoond en gewerkt. Ze is ontwerper en kunstenaar en woont hier al twintig jaar. „Kleur en licht zijn het belangrijkste in mijn leven. In een lichte woonkamer voel ik me prettig. Ik hou van de frisheid en het ruimtelijke gevoel. Bruin of zwart zul je bij mij niet zien, ik gebruik alleen heldere kleuren.”

De natuur is een grote inspiratiebron voor Otte. „Op de gordijnen zie je bladeren. Het patroon komt van een foto die ik zelf heb gemaakt. Voordat hij op een gordijn gedrukt kon worden, moest ik hem eerst flink vergroten en bewerken, dat was nog een heel proces. Toen de gordijnen eenmaal hingen, was er meteen een heel andere sfeer in huis.”

Sieraden Zo is veel van wat er op de foto te zien is door haarzelf ontworpen en gemaakt. Ze werkte samen met een glasblazer, ontwierp een porseleinen lamp die lijkt op Delfts blauw servies, en een andere lamp die ze uitprintte met een 3D-printer. Ze heeft een uitgebreide sieradencollectie, ook uit de 3D-printer. „Ik mocht er zelfs een catwalkshow mee doen in Wenen, als afsluiter van een congres over 3D-printen.”

En die grote foto van haarzelf bij de bank, waar ze trots een ring omhooghoudt? „Die hing in Parijs, toen ik bij sieradenbeurs Eclat de Mode een prijs had gewonnen. Ik mocht hem meenemen.”

Van Ikea „De opbergbakken waarin ik de voorraad voor mijn sieraden bewaar.”

Bij brand meenemen „Mijn fotoboeken, daar staat mijn werk in.”

Laura Wismans