Louis van Gaal haalt fel uit naar Britse media na aanhoudende verhalen over zijn ‘ontslag’

Louis van Gaal heeft donderdag op een persconferentie op het trainingscomplex van Manchester United korte metten gemaakt met de Britse media. De coach van de Engelse topclub sprak van „afschuwelijke en verschrikkelijke” verhalen over zijn toekomst en zei dat de steun van de club – hoewel welkom – meer druk op hem heeft gelegd.

United verloor afgelopen weekeinde thuis op Old Trafford met 1-0 van Southampton. Volgens berichten in de media bood Van Gaal, die was uitgefloten door het eigen publiek, vervolgens zijn ontslag aan.

Van Gaal trok op zijn persconferentie voor de bekerwedstrijd tegen Derby County, vrijdagavond, fel van leer tegen zijn critici. „Het is al de derde keer dat ik ontslagen ben, en nog steeds zit ik hier voor jullie. Ik ben daartoe verplicht”, zei hij, verwijzend naar zijn komst op de persbijeenkomst.

Van Gaal zei tegen de verzamelde media dat hij „zeer bezorgd” is dat „mensen geloven wat jullie schrijven” en dat „jullie niet hoeven na te trekken wat jullie schrijven”.

Van Gaal zei verder dat hij altijd vertrouwen heeft gehad, maar dat hij ook negatieve krantenkoppen had voorspeld.

Van Gaal is blij met de „fantastische steun” van vice-voorzitter Ed Woodward, maar dat brengt extra druk met zich mee, vindt hij. United staat vijfde in de Premier League, tien punten achter lijstaanvoerder Leicester City. (Reuters)