Onderzoek naar aanrandingen in Almere wordt uitgebreid

Het onderzoek naar de aanrandingszaak in Almere waarvoor twee asielzoekers worden vervolgd, wordt uitgebreid. Politie en justitie willen meer voorbereidingstijd nadat vorige week een derde aangifte is gedaan. De beoogde zitting op 9 februari in Lelystad wordt uitgesteld.

Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag medegedeeld. Volgens bronnen zou ook sprake zijn van een vierde aangifte, door weer een ander slachtoffer. Het OM bevestigt dit niet.

Ouders van een betrokken meisje klaagden onlangs tegenover deze krant dat de politie aangifte destijds had „ontmoedigd”. Ze spraken van een „doofpot”. OM en politie ontkenden dat uitdrukkelijk. Het staat iedereen vrij aangifte te doen, beklemtoonden ze.

Na publicatie van de klacht van de ouders hebben politie en justitie het onderzoek naar de aanrandingen serieuzer opgepakt, aldus betrokken ouders. Het OM sluit niet uit meer asielzoekers te vervolgen naar aanleiding van het nieuwe onderzoek.