Naast al die potten nu óók nog een festival?

Uitgerekend een Amsterdammer wil een Nutella Festival organiseren in de hoofdstad. Blijkbaar is het straatbeeld nog niet genoeg gevuld met chocoladepannekoekjes en bruine vijfkilopotten.

Het evenement – dat (nog) niet gesponsord wordt door Nutella – moet plaatsvinden op 16 juli. „Een leuke unieke locatie voor dit waanzinnige evenement” wordt door de organisatie in samenwerking met de gemeente nog gezocht, meldt de website nutellafestival.com.

Op Facebook hebben zich al meer dan 5.000 mensen aangemeld, nog 13.000 anderen zeggen interesse te hebben. De reacties verschillen van: „Ga lekker ergens anders je Nutella feestje houden, het komt ons hiero de strot uit!!!”, tot „Jaaaa ik gaaaaa!!” en: „Idioten. Orang Oetangs sterven met de dag door de palmolie plantages VAN NUTELLA!!!!”. Op het festival kunnen chocoladeliefhebbers kennismaken met de honderden manieren waarop men Nutella schijnt te kunnen consumeren.

Organisator Akie Hamam (27) zegt het serieus te menen, al begon het als een grap. „Ik zag het concept voorbij komen in Australië.” Hamam, wonend in De Pijp, heeft zelf geen last van de ‘Nutellasering’ van Amsterdam. „Al begrijp ik best dat als je in het centrum woont, je last kunt hebben van dit soort winkels.”