Van Gaal haalt uit naar media

Louis van Gaal heeft donderdag op een persconferentie op het trainingscomplex van Manchester United uitgehaald naar de Britse media. De coach van de Engelse topclub sprak van „afschuwelijke en verschrikkelijke” verhalen over zijn toekomst en zei dat de steun van de club – hoewel welkom – meer druk op hem heeft gelegd. United verloor afgelopen weekeinde thuis op Old Trafford met 1-0 van Southampton. Volgens berichten in de media bood Van Gaal, die was uitgefloten door het eigen publiek, vervolgens zijn ontslag aan. Van Gaal trok op zijn persconferentie voor de bekerwedstrijd tegen Derby County, vrijdagavond, fel van leer tegen zijn critici. „Het is al de derde keer dat ik ontslagen ben, en nog steeds zit ik hier voor jullie. Ik ben daartoe verplicht”, zei hij, verwijzend naar zijn komst op de persbijeenkomst.

United staat vijfde in de Premier League, tien punten achter koploper Leicester City. (Reuters)